Scotland Street: Strastveno obećanje – S. Young

Kada je kao  tinejdžerica Shannon MacLeod upoznala  Colea Walkera, zbog  imena koji mu je savršeno odgovarao nazvala ga je super herojem. Bilo je to prekrasnih 5 minuta koje su proveli zajedno  i u kojem su se jednostavno “kliknuli”. Život nakon toga je jednostavno nastavio dalje i Shannon se uvijek osjećala da joj je sudbina upravo pružila dvije šalice a ona je glupavo odlučila piti iz one pogrešne.

Devet godina kasnije, njeno poimanje super heroja je nestalo. Od kada zna za svoje veze s dečkima, niti jedan se nije takvim prikazao. Sve njene veze prelazile su iz lošeg u  gore. Sve do posljednje, kada je jedva izvukla živu glavu i dobila veliki poziv za buđenje. Zbog svojih loših izbora dečkiju izgubila je obitelj  i brata Logana, jedinu osobu koja ju je oduvijek podržavala i u kojoj je pronalazila oslonac.

Sada, nakon bolne prošlosti i vrlo loših odluka Shannon bježi u Edinburgh, gdje ponovno započinje ispočetka. Zapošljava se u popularnoj INKarnaciji, poznatom salonu za tetoviranje gdje je svi prihvaćaju kao člana obitelji. Shannon se zaklinje da u njen novi, obnovljeni život neće više ući niti jedan zločesti dečko.

Sve dok ponovno ne sretne Colea Walkera.

scotlan street, bibliomanija, fokus na hit, ana čaić blažević Ali on više nije dječak. On je upravo ono što Shannon izbjegava. On je majstor za tetoviranje, zgodan, seksi i samouvjeren. Baš kao i svi loši dečki. Ali Cole nije kao drugi. Iako je Shannon na početku samu sebe uvjeravala da je Cole loš dečko, duboko u sebi zna da je on nevjerojatan čovjek. Iako se kao i ona, suprotstavlja svojim demonima koji su ga obilježili i potakli da postane muškarac kakvim je sad, Cole očajnički stoji uz nju i svim je silama pokušava uvjeriti da je on onaj pravi muškarac za nju.

Ono čega  Cole nije svjestan je to da će Shannon uskoro morati birati između njega i svoje obitelji.

Hoće li Shannon biti u mogućnosti naći sklad između onoga što joj srce želi i  obveze prema svojoj obitelji, ili će  saznati da joj je prava obitelj  zapravo ona koju ona izabere za sebe? Ima li ljubav uopće šanse pred očekivanjima, strahovima i duhovima prošlosti?

Nedavno je Samantha Young gostovala u Zagrebu. Kako sam malo dalje od Zagreba jedini način da budem “malo bliže” bio je taj da uzmem i pročitam njezinu knjigu. Scotland Street peta je knjiga Samanthe Young (ostale u seriji su Dublin Street, London Road, Jamaica Lane i India Place ) i iako je ovo ljubavni roman dublji smisao knjige pokazuje nam kako osoba može trpjeti negativne posljedice svojih djela, iako oni nikada nisu bile namijenjene  da uzrokuju nekome štetu, a imali su samo najbolje namjere. Posljedica na kraju budu katastrofalne jer iako želimo svima najbolje i sve ispraviti osoba koja bude ranjena je zapravo ona koja je to i pokušala ispraviti.

Iako je svaki Youngičin roman iskrena romansa između dvoje ljudi  koji prilikom susreta  jednostavno otkriju svoju osobu koja im je sudbina namijenila, to je također priča o tome kako treba shvatiti da trebamo staviti prošlost iza sebe, učiti iz nje, ne ostavljajući joj nikakvu mogućnost da utječe na našu budućnost i sreću. Shannonova nesretna prošlost imala je moć koja ju je definirala na način koji je bio jači od nje. Nakon što je voljela nekoga koji ju je stalno omalovažavao,uvjerio je da je bez talenta i nitko i ništa bez njega, ne samo da joj je oštećeno samopouzdanje nego je isto tako bila nepovjerljiva prema vlastitoj sposobnosti pri prosudbi osobe bojeći se da ne učini opet istu pogrešku.

Za one koji su čitali cijeli serijal znate da ovo nije prvo pojavljivanje i spominjanje Cola u serijalu. Od tada je Cole odrastao i autorica je s nama poželjela podijeliti njegovu ljubavnu priču. Upravo zato jer znamo cijelu Coleovu prošlost perspektivu priče gledamo kroz Shannon čija nas priča vodi do nove priče i novog romana za koji se nadam da će Fokus također prevesti.

Iako su svi likovi u svakoj knjizi međusobno povezani, jer su prikazani kao jedna velika i sretna obitelj nije uopće važno koju knjigu prvu uzmete za čitanje jer svaki roman je zasebna priča ispričana o pojedinom paru. Iako se svi likovi pojavljuju u romanima, jer kako sam i napomenula svi su oni prikazani kao jedna velika obitelj koja se međusobno štiti,voli i podupire autorica voli u kratkim crtama objasniti njihovu priču ali na način da ne zamara čitatelje koji su već čitali knjige nego da bi onaj koji ih nije čitao shvatio njihovu povijest.

Ovo je inspirativna priča o hrabrosti i velikoj prihvaćenosti , uokvirene lijepom i istinski dirljivom ljubavnom pričom. Samantha Young me nikada nije iznevjerila s pisanjem i  uvijek me iznenadi sa svojim romanima . A kada vas “navuče” s jednom, vjerujte mi da će te poželjeti pročitati još njenih romana i nećete ostati razočarani.

1 Comment

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.