Uskoro- dva nova naslova iz Fokusa!

Nešto novo u u prodaji i pretprodaji kod FOKUS na hit!!!

Samantha Young – HEROJ

 Za Alexu „Lexie“ Holland otac je oduvijek bio najveći heroj. No ta se iluzija ruši kad Lexie saznaje da njezin obožavani tata, uz nju i mamu, ima još jednu obitelj. Sva će njezina nastojanja, nakon toga, biti usmjerena uvođenju promjena u vlastiti život, njegovu okretanju u suprotnom smjeru i izlasku iz očeve prljave i mračne, brojnim tajnama natopljene, sjene. A kad upozna muškarca kojeg su tajne njezina oca obilježile aine vitez na bijelom konju o kakvom je Lexie sanjala cijelog života?

Poklonici pakleno vrućeg, mržnjom raspirenog, bijesnog seksa obožavat će osobnu dramu smještenu u krugove bostonske financijske elite iz pera Samanthe Young, autorice s New York Timesove liste najprodavanijih čiji serijal Dublin street među poklonicima erotske literature uživa kultni status. Heroj se, iako Young njime otvara novi serijal, čita kao potpuno samostalna, seksi i uzbudljiva cjelovita priča koja čitatelja osvaja napetošću i izvanrednim autoričinim stilom pisanja jednako koliko i snažnim, oštećenim, ćudljivim i mračnim likovima. Može li čitatelj poželjeti više?

Samantha Young je rođena u škotskom Stirlingshireu i studirala na edinburškom sveučilištu. Nakon diplome vraća se u rodni grad i isprva objavljuje relativno uspješne romane za mlade fantastične i paranormalne tematike. Od 2011. objavljuje suvremene ljubavne romane koji se danas objavljuju u 30 zemalja, a svojoj su autorici osigurali status najprodavanije prema listama New York Timesa, USA Todaya i Wall Street Journala.

Iva KolegaSJEME TAME

Kad bi Iva Kolega, umjesto u Zadru, živjela u Londonu, New Yorku ili Atlanti, o njoj bi se pisalo kao o “novoj Gillian Flynn” ili “nasljednici Paule Hawkins”, a njezin bi roman “Sjeme tame” osvojio vrhove svjetskih lista najprodavanijih naslova.

No “Sjeme tame” nipošto nije još jedna kopija “Nestale” ili “Djevojke u vlaku”, ono je original svom najčišćem obliku. Pričom prati prividno sasvim običnu obitelj; majku Iris, nezadovoljnu kućanicu, najstariju, buntovnu kći Dijanu, mlađu Juliju koju, zbog školovanja u obližnjem gradu, obitelj rijetko viđa, oca Sašu koji stres na poslu liječi golemim količinama alkohola i izvanbračnim aferama te desetogodišnjeg sina Luku, dovoljno starog da bi shvatio sve što se oko njega zbiva. Iris dane provodi u iščitavanju crne kronike kako bi se uvjerila da njezina životna situacija nije i najgora, no i to se njezino “utočište” uruši kad ugleda vijest o serijskom silovatelju koji terorizira grad. Napadi su se dogodili dok Saše nije bilo doma i u Iris se rađa sumnja. Poznaje li čovjeka s kojim živi? Ili od njega strepi baš zato što ga poznaje? Dok čeka rasplet događaja, život joj se pretvara u pakao.

Ovaj roman sjajne psihološke karakterizacije priča je temeljena na stvarnom događaju, a takve pogađaju kudikamo snažnije od plodova autorske mašte. Stoga je Sjeme tame brutalan šamar stvarnosti koji s nosa skida ružičaste naočale i otvara oči prema svemu onome što mislimo da ne možemo, a zapravo ne želimo znati.

No Comments

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.