Heroj, Samantha Young

Heroj, Samantha Young

Samantha Young autorica je koju smo davno upoznali zahvaljujući serijalu kojeg smo (vjerujem) svi čitali. Njezin prvi roman u serijalu istog naziva On Dublin Street bio je njen prvi ljubavni roman za odrasle kojeg je sama objavila na Amazonu i to u digitalnoj verziji još davne 2012. godine. Knjiga je nedugo nakon toga postala veliki međunarodni hit i Samantha je uskoro potpisala ugovor za nastavke serijala koje su zahvaljujući Fokusu na hit došle i do nas.

Heroj je prva knjiga u novom serijalu.

Heroj, Samantha Young

Alexa Holland nekoć je imala sve. Još kao mala djevojčica, idolizirala je oca, pa je saznanje o prljavim detaljima njegovih sramotnih grešaka uz nedavnu smrt majke bio šok koji je poljuljao njezin savršeni svijet. Iluzije o savršenom ocu nestale su, kada je saznala da su njegovi postupci upropastili i živote druge obitelji.

Krivnja i osjećaj da živi u sjeni njegova grijeha natjerale su Alexu da nastavi živjeti daleko od oca i njegovih pogrešnih odluka. Igrom slučaja, sudbine ili spletom nevjerojatnih okolnosti, Alexa naiđe na Cainea Carrawayja, čovjeka čiji je život bio upropašten još kao malom dječaku i kojeg je njezin otac svojim postupcima najviše povrijedio.

Caine se teškom mukom izborio kako bi postao neizmjerno uspješan i bogat poslovni čovjek. Iako ga mnogi nazivaju nemilosrdnim, jer ne izražava nikakve osjećaje, Caine je duboko u sebi zakopao ožiljke iz prošlosti. Ali iako ne pokazuje kako se osjeća, to ne znači da ga ne boli. I zadnje što mu treba je podsjetnik na te dane u obliku kćeri njegovog neprijatelja.

Heroj, Samantha YoungIako nije imala nikakve veze s očevim postupcima, u trenutku kada ga vidi na photoshootingu (postoji li hrvatska riječ za ovo?), Lexie ima impulzivnu želju objasniti Caineu tko je i da nije poput svog oca. Bila je spremna iskupiti se, pa čak i ispraviti nepravdu koju ona nije učinila.

Nažalost, njezina odluka dovodi je do gubitka posla i Cainove reakcije koju nije očekivala. A upravo ta njezina impulzivnost dovodi je do druge odluke kada sutradan bane na vrata Cainova ureda. Alexa je tvrdoglava kada nešto odluči a ovaj put odlučila je da će učiniti sve da uvjeri Caina u dvije stvari: da joj vrati posao i da ga uvjeri da s ocem dijeli samo prezime ali ne i karakter.

Ali Caine na umu ima drugačiji plan. Odbija vidjeti dalje od onoga što je preživio i daje Alexi ponudu koju neće moći odbiti. Ako želi posao radit će za njega, a on će je natjerati da plati za sve očeve grijehe…

No ono što Cain nije očekivao bila je činjenica da je Alexa prilično tvrdoglava u nekim stvarima i da definitivno između njih vlada neka seksualna kemija.

Hoće li ljubav imati uopće šanse pred očekivanjima, strahovima i duhovima prošlosti?

Napetost cijele radnje počinje s preprekama između likova i automatski nas uvodi u radnju. Iako su oba lika “likovi s prtljagom iz prošlosti” njihov je odnos pun uspona i padova, podizanja zidova i njihovog polaganog pucanja. Strah od povezanosti na najvišoj je razini dok dvoje odraslih ljudi ne shvati da unatoč lošim kartama koji su dobili u životu, mogu biti stvoreni jedno za drugo, samo kada bi otpustili veliki teret koji im visi nad glavom i shvatili da oni jednostavno nisu krivi za tuđe pogreške.

Naravno da je ta opreznost koja isijava iz oba lika frustrirajuća, i za njih a ponajviše za čitatelja, zato autorica tu napetost vrlo uspješno ublažava vrućim erotskim scenama, dijalogom prepunog humora i zanimljivim sporednim likovima.

Heroj, Samantha YoungIako je svaki Youngičin roman iskrena romansa između dvoje ljudi, to je također priča o tome kako trebamo shvatiti da prošlost trebamo ostaviti iza sebe, učiti iz nje, ne ostavljajući joj nikakvu mogućnost da utječe na našu budućnost i sreću.

O da, Samantha Young ostaje vjerna svom žanru i pisanju ljubavno- erotskih romana. Moram reći da me još nikada nije iznevjerila s pisanjem i uvijek me iznenadi sa svojim romanima. Da se razumijemo, ona nije izmislila ništa novo, no nekako je uspjela da doslovno gutamo njezine romane i da ih pročitamo za nekoliko sati. Jer ovo je nešto što Samantha Young vrlo dobro radi- štivo je pitko, likovi interesantni i privlačni- unatoč početnim iritacijama a scene vruće baš kakve i moraju biti.

Dragi moji, ljeto je pri kraju ali još uvijek imate dovoljno vremena da s knjigom uživate negdje na plaži. Ako ste ljubitelj ljubavnih romana, ako želite uživati u knjizi ali ne i naprezati svoje moždane vijuge na ovim vrućinama svakako posegnite za Herojem. Vjerujte mi kad vam kažem da će vam dva sata proletjeti u trenu, a vi ćete se uz njega odlično zabaviti!


Nakladnik: Fokus na hit (99,00 kn)

Prevoditelj: Paula Jakus

error

No Comments

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.