PRVI GROB DESNO – Darynda Jones

Jesam li vam rekla da mi se užasno svidio ovaj roman i neodoljiva junakinja Charley?

Po mnogo čemu posebna, ona je jedna od onih likova koje vam “sjednu na prvu”, bez obzira na to što se oko nje dešavaju čudne stvari. Ona je samouvjerena, drska , rječita i odlučna. I vjerojatno jedina osoba koja ima ime za lijevi i desni jajnik “Teleportiraj me” i “Scotty” pa čak i za sise “Opasnost” i “Will Robinson”. I ona je upravo jedan od onih dokaza kako lik drži roman a ne priča.

Pa da vas upoznam s Charley. Osim što joj ime neodoljivo podsjeća na najpoznatiji motor, Charley je najopakija cura u muškom svijetu. Zapravo jedna od boljih privatnih istražiteljica koja nesebično pomaže svom ocu i stricu prilikom istraga ubojstva, jer i oni su – policajci. Zapravo, svoju sposobnost za rješavanje slučajeva ima samo zahvaljujući svojoj sposobnosti koju je dobila prilikom rođenja. Charley je sablasnica.

Kad kažem sablasnica mislim na mogućnost komuniciranja s mrtvima. A kad kažem komuniciranje s mrtvima, onda to stvarno mislim- Charley je svojevrstan portal za mrtve koji ih odvodi na drugu stranu. Ponekad oni prijeđu bez problema ali u većini slučajeva uvijek iza njihove smrti postoji neki nedovršeni posao koji Charley treba obaviti.

Većina Charleyjevih svjetovnih prijatelja je ugodna i samo treba pomoć … odgovore … ili jednostavno da dostavi poruke onima koje su ostavili iza sebe ili kao što biva u većini njenih slučajeva- da pronađu osobe koje su ih ubili.

Charley ne može ništa iznenaditi. Navikla je da je od rođenja “čudna”, da se sjeća svakog trenutka od rođenja pa i da zna svaki jezik na svijetu od trenutka kada se rodila. Zna i da se njezin socijalni život zapravo odnosi na razgovore s mrtvacima koji se okupljanju oko nje, pa čak i s čudnim gospodinom Wongom koji dane provodi zabijen u kut njezine sobe ili s duhom iz stana 2B, gospodinom Habershamom, koji voli viriti iza zastora dok se ona tušira.

Zato joj je normalna stvar kada njenu pomoć zatraže tri duše, zapravo dvije jer ovaj treća kategorički odbija vjerovati da je mrtva i konstantno viče da ga ne stavljaju u mrtvačku vreću jer je živ.Tri duše su zapravo troje odvjetnika koji su radili na istom slučaju i ne žele prijeći na drugu stranu dok Charley ne nađe njihovu ubojicu. Upravo zato je i uspješna u svome poslu- lako je naći ubojicu ako joj mrtvac kaže tko ga je ubio.

Jedna prisutnost koja je trenutno može iznenaditi i koja joj u zadnjih mjesec dana ulazi u snove je… opasno tajanstven… neodoljivo senzualan… i prokleto seksi Reyes Farrow. Kako joj se netko tko je živ i kojeg godinama nije vidjela može pojavljivati u snovima i raditi joj stvari koje joj nitko do sada nije radio?

PRVI GROB DESNO – Darynda Jones,bibliomanija

Reyes definitivno nije duh, ali zna stvari koje običan smrtnik ne bi trebao znati. Što je on zapravo i zašto uz silan strah koji osjeća kada je uz njega osjeća i neodoljivu paklenu privlačnost? Hoće li se napokon naći tijelom uz tijelo? I koje su to tajne koje Reyes tako sebično sakriva od Charley a tiču se njih dvoje?

I to je samo djeličak onoga što se dešava u ovoj knjizi. Kako pobogu završava ova priča, iskreno još uvijek ne znam jer za daljnje dogodovštine neopisive Charley moramo čekati. Iskreno, toliko me iznenadila ova knjiga jer nisam očekivala tolike “noćne” akcije niti toliko humora na koje nisam navikla vidjeti u knjigama( ili ja jednostavno nisam došla do knjige -osim ove- koja bi me toliko nasmijala.)

No Comments

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.