princeza od papira, erin watt,stilus, bibliomanija

Princeza od papira, Erin Watt

“Katkad mislim da je svemir odlučio da mi nije dopušteno biti sretna.”

Elle Harper život nije mazio. Od malena, živjela je samo s mamom. Oca nikada nije upoznala, a jedino što je naslijedila od njega bio je njegov je sat, platinasta boja kose i plave oči.

Često se selila se iz mjesta u mjesto. Zapravo, seljakanje je ovisilo o majci i njezinim izborima muškaraca koji su se konstantno mijenjali. Često je od tih muškaraca dobivala i nemoralne ponude, kojoj su joj upućivali iza majčinih leđa. Bježale su često. Od tih muškaraca, šefova perverznjaka za koje joj je majka radila plešući, od siromaštva i socijalne službe. Bježale su dok joj se mama nije razboljela i umrla. I onda je Ella ostala sama.

Život nakon toga nije joj bio lak. Pokušavajući preživjeti i balansirati između škole, sakrivanja od socijalne službe i osnovnih potreba za život, Elle prihvaća posao plesačice u striptiz klubu. Od nekoliko najgorih i nezakonitih poslova, Ella je izabrala onaj koji joj nije bio stran a koji joj je osiguravao dovoljno novaca za plaćanje računa i život. Sve kako bi preživjela i platila obrazovanje koje će joj omogućiti život koji je priželjkivala- ništa posebno, ali dovoljno da joj osigura normalan život i posao.

princeza od papira, erin watt, stilus knjiga

Kada se u njen život pojavi Callum Royal, predstavljajući se kao njezin zakoniti skrbnik i mašući svim zakonitim papirima dokazujući to, Elle nevoljko odlazi s njim. Kako i ne bi, jer oca nikada nije upoznala a sada joj Callum govori da je bio najbolji prijatelj njenog oca, da je nedavno umro i da je baš prije smrti saznao da ima kći. Pošto je Callum obećao njezinom pokojnom ocu da će se brinuti o njoj, Elli ne preostaje ništa drugo nego zakoračiti u potpuno novi svijet koji joj je velika nepoznanica.

Uskoro se nalazi u velikoj palači, okružena raskoši i novcem. No uz sve povlastice što bogatstvo donosi, Elle se nalazi i pred velikim problemom- mržnjom petorice Royalovih sinova. Pet savršenih, prekrasnih Royala koji očigledno nisu presretni zbog nove pridošlice.

Mladi Royali nisu što sam očekivala. Ne izgledaju poput bogatih pizdeka u šminkerskoj odjeći. Izgledaju poput zastrašujućih huligana koji bi me mogli slomiti kao grančicu.

Međutim, Elle je borac koji je navikla na sve, pa čak i na prljave igrice koje joj priređuju Royalovi. Reed, jedan od braće, posebno je uporan vratiti je odakle je i došla. Manevri koji čine da ostvare svoja ostvarenja tipično su tinejdžerske stvari, poput ismijavanja u školi, ignoriranja ili jednostavno podbadanja da je upravo zbog posla do Royalovih i njihovog bogatstva  došla preko kreveta.

Royalovi su je odlučili uništiti, no hoće li uspjeti?

Iako je život nije mazio, naučio ju je jednu stvar- preživjeti. I dok se hrabro i neustrašivo sukobljava sa svakim problemom, Elle shvaća da Royali ipak nisu snažni koliko se čine. Njihova zastrašujuća vanjština samo je maska ispod koje postoje slomljeni muškarci željni pažnje i ljubavi.

A Elle nije naučila na predaju. Njezin pozitivan i optimističan pogled otkriva nam da je ona djevojka s jasnim pogledom na život koja neće dopustiti da posustane. Niti će dopustiti da bude otjerana. Pogotovo sada kada se počela zaljubljivati u opakog i najopasnijeg Royala- Reeda.

“Royalovi će te uništiti.”

“Možda ja želim biti uništena.”

Ima nešto u ovakvim knjigama. Ne znam zbog čega, al jednostavno ima nečega što te tjera je da ne jedeš, ne spavaš i da ti  zapravo jedina aktivnosti bude opetovano okretanje stranica dok tamo negdje u dva sata iza ponoći ne shvatiš da si pročitao cijelu knjigu. I stvarno ne znam zbog čega smo mi žene, toliko opsjednute oštećenim muškarcima koji ni sami ne znaju žele li se ili ne žele spasiti?

Ali, činjenica je ta da ih gutamo. Doslovno.

Princeza od papira točno zna koju “žicu” treba pogoditi da se upravo tako osjećamo. Nije ni čudo, jer iza imena Erin Watt stoje dvije autorice- Jen Frederick i Elle Kennedys ( autorica poznata po Off Campus serijalu i koja voli jake junakinje, seksi alfa muškarce, dozu seksualnog naboja i opasnosti). Točno onoga što postoji u Princezi.

No, ajmo se malo odmaknuti od tih stereotipa loš muškarac + dobra djevojka = odlična kombinacija, i malo se usredotočiti na Ellu. Iako je u osnovi ovo ljubavna priča, cijeli roman vrti se oko nje. Ona je sama sebi svoj heroj. Sama sebi princ na bijelome konju. Snažna, čvrsta, s jasnim ciljevima. Ono što bi svaka djevojka morala shvatiti- ne treba vam niti novac, niti utjecaj, niti slava skroz dok ste dosljedni sami sebi. Nitko nije savršen ali sve dok shvaćate da živite vlastiti život i da je on vaš, da ga samo vi kontrolirate i da ste odgovorni za svoje postupke i odabire- biti ćete na pravome putu da to postanete.

Moram biti iskrena, al inače kad čitam ovakve knjige onda vam mogu samo: “Knjiga mi se svidjela.” ili “Knjiga mi se nije svidjela.”, nema tu nekog određenog razloga. Ovdje znam zašto mi se sviđa- upravo zbog Elle. Ta njezina neustrašivost osobina je koja ne krasi puno djevojka od 17. godina. I to je nešto na što bi se mnoge djevojke trebale ugledati.

A roman? Dovoljno je reći da sam ga pročitala u dva sata.

Hoće li Royalovi napokon prihvatiti Ellu kao svoju? Što se sve skriva iza privida savršenosti bogataškog svijeta? I kako će završiti priča o Elle i Reeda? Iskreno, nisam saznala. Ali uz onakav završetak, jedva čekam da saznam.

Samo treba imati strpljenja do jeseni, kada bi trebao izaći drugi dio romana.

Ja jedva čekam, a vi?

1 Comment

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.