Highlander-Ljubav izvan vremena, Karen Marie Moning,STILUS KNJIGA, BIBLIOMANIJA

Highlander-Ljubav izvan vremena, Karen Marie Moning

Sidheach James Lyon Douglas poznat kao Jastreb, legendarni je ljubavnik bezbroj žena. Priče o njegovoj ljepoti i njegovom umijeću u krevetu i veličini njegova ponosa dovela su ga do statusa legende i nema žene koja ne bi bila sretna da se nađe u njegovoj postelji. Ili, nesretna da se u njoj ne nađe.

Možda se ne bi ni dogodila ova priča, da se o svom umijeću, pod vedrim nebom nije hvalio prijatelju Grimmu. Možda, ni Grimm, kada je ugledao zvijezdu padalicu, ne bi poželio želju za svoga prijatelja, samo da Jastreb nije bio toliko pun sebe. Jer upravo ga je to hvalisanje i dovelo u nevolju.

“Što si poželio, Grimme?…”

“Djevojku koja te ne želi. Ljupku, zapravo ne, zanosno prekrasnu, obdarenu pameću i mudrošću. Djevojku savršena lica i savršena tijela sa savršenim “NE” na savršenim usnama za tebe, o moj tako savršeni prijatelju. “

Možda se ta želja ne bi ni ostvarila da se nije dogodila druga zanimljiva stvar s našim Jastrebom. Jer u vrijeme dok se on hvalio svojim umijećem, negdje daleko na vilinskom dvoru ( ups, zar nisam rekla da imamo i vile ovdje?) kraljica svih vila iskoristila se njegovim imenom da napravi ljubomornim svoje ljubavnike. Baš poput njega hvalila se njegovim umijećem, pa se čak dotakla i veličine njegova ponosa.

“Njegovoj muškosti na pola koplja zavide i pastusi… otima ženi dušu.”- pričala je kraljica.

Nažalost po Jastreba, ti ljubavnici su bili kralj i njegova dvorska luda, koji su skovali strašan plan da mu se osvete. A vile ne bi bile vile da nemaju neke moći i da se ne mogu uplesti u planove ljudi.

Highlander-Ljubav izvan vremena, Karen Marie Moning,STILUS KNJIGA, BIBLIOMANIJA

I tako, Jastrebu koji se nikada nije zaljubio, smjestili su ženu koja ga na sve načine privlači i koja na sve njegove pokušaje zavođenja dobije ili okretanje očima ili odlučno ne. Eto mu sada kad se previše hvali!

“Ti si najvjerojatnija žena koju sam ikada sreo.

A ti si najplitkiji, nepopravljivi nitkov kojeg sam ikad imala nezadovoljstvo sresti.”

Shvaćate sad? A dodatnu zavrzlamu i seksualnu tenziju u romanu donijeti će i zagonetni ( a i prekrasni) kovač, Adam Black koji sakriva svoje pravo lice.

Brak između tvrdoglave moderne djevojke i šarmantnog ( koliko može to biti) Škota na početku ne funkcionira najbolje, no kako vrijeme odmiče, a i kako inače ide u ovakvim ljubavnim romanima, nešto što je počelo kao početak vječite svađe između dvoje likova, završava velikom ljubavi. I mnogo seksa, mnogo mnogo seksa.

A osim seksa, ima tu i sjajnih elemenata poput vila, putovanja kroz vrijeme, mračne magije i snage ljubavi, pa čak i pozadinska priča oko likova je sjajno razrađena i postoji puno dijaloga na koje ćete se nasmijati. No ipak ima i onih tipičnih stvari za ovakve ljubavno- erotske romane, što meni nikako ne ide u glavu: zašto, o zašto se svaki muškarac mora ponašati kao kromanjonac i biti “najpametniji” u cijeloj priči? I zašto im taktike zavođenja ponekad budu u stilu: “Lupit ću te po glavi i odvući u spilju?”

No, očigledno da nikom to ne smeta jer i dalje svi ( pa i ja) padamo na takve alfa mužjake. Pogotovo kad je riječ o Škotima.

Karen Marie Moning autorica je koja je poznata po svojim romanima u kojima je oživjela nadnaravno. Poznata je i po svom paranormalnom serijalu Fever, a serijal Highlander joj je jedan od starijih serijala, koje vjerujem da ćemo s užitkom čitati. Ako vas ovaj dio nije toliko uvjerio, vjerujte mi da se na društvenim mrežama govori o tome kako je svaki novi roman u seriji sve bolji i bolji, tako da možete slobodno uroniti u ovaj serijal.

Pa mislim nadnaravno, romantika i prekrasni Škoti! Tko bi im odolio?! I da, ovdje Škoti ne nose ništa ispod kilta- provjereno!


Izdavatelj: Stilus knjiga (99,00 kn)

Prevoditelj: Ruđer Jeny

1 Comment

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.