Highlander – Povratak divljeg ratnika, Karen Marie Moning,Bobliomanija

Highlander – Povratak divljeg ratnika, Karen Marie Moning

Karen Marie Moning autorica je koja je poznata po svojim romanima u kojima je oživljava nadnaravno. Poznata je po svom paranormalnom serijalu Fever, a serijal Highlander joj je jedan od starijih serijala. Kod nas je uz ovu knjigu, preveden i prvi dio serijala Ljubav izvan vremena u izdanju Stilus knjige.

Ako ste pročitali prvi dio, znate kako je završila cijela priča. Znate i jedan dio priče o Grimmu, prijatelju Sidheacha Jamesa Lyona Douglasa poznatijeg i kao Jastreb, legendarnog ljubavnika kojeg je Grimmova želja zauvijek vezala uz ljubav njegovog života.

Highlander – Povratak divljeg ratnika, Karen Marie Moning,Bobliomanija

Gavreal Roderick Icarus McIllioch, također poznat kao Grimm Roderick bio je (i ostao) lik koji mi se jako svidio u prvom dijelu serijala o Highlanderima. Svidjele su mi se njegove britke rečenice i  njegov osjećaj za humor i zato sam s nestrpljenjem očekivala priču o njemu. Moning je dala naslutiti da se neka neobična priča krije iza njegova imena, no vrlo me ugodno iznenadila kada sam shvatila kakvu je priču uplela oko imena Grimma Rodericka.

Grimm je mrzio je ono što je bio – Berserker, Odinov elitni vikinški vojnik, najhrabriji i najstrašniji ratnik. Mrzio je biti Berseker sa svakom stanicom svog velikog i snažnog tijela. Nije imao povjerenja u sebe, nije se mogao kontrolirati kada bi se Berserker u njemu pojavio a najviše od svega mrzio je razlog zbog čega je uopće i postao Odinov vojnik.

Ne želeći imati nikakve veze s naslijeđem koje je dobio, odrekao se svojega imena i doma, zamka u Škotskome visočju, proklinjući naslijeđeno ludilo koje je natjeralo njegovog oca da ubije svoju ženu. Zbog toga je proveo sljedećih petnaest godina u zamku Jastreba, očajnički pokušavajući zaboraviti svoju ostavštinu…

I zvijer u njemu.

Kada mu stari prijatelj  iznenada pošalje poruku da “Dođe radi Jillian”, pozivajući se na zavjet koji mu je dao kada je imao šesnaest godina, Grimm ostavlja sve samo da što prije dođe do Jillian St. Clair, jedine žene koju je volio.

https://www.instagram.com/p/BtgUyliHasM/?utm_source=ig_web_copy_link

Jillian je od uvijek zaljubljena u Grimma. Mislila je da je ta ljubav obostrana kada ju je prije nekoliko godina poljubio, no njegove okrutne riječi i iznenadni odlazak slomili su njezino mlado srce. Zato je odlučila da se nikada neće udati. Ali njezin otac osmišljava varku koja će je prisiliti da ipak to učini … poziva tri mladića (uključujući i Grimma) da joj pomognu dok je on odsutan, u nadi da će se ona odlučiti za jednoga od njih do njegova povratka ili da će barem jedan od njih izabrati nju.

Iako je došao samo radi nje, Grimm nije imao namjeru oženiti Jillian. Strah da je ozlijedi kao Berserker bila je jača od njega. No, srećom, Jillian je bila previše tvrdoglava za svoje dobro i odlučila sudbinu uzeti u svoje ruke. Hoće li biti dovoljno snažna da ukroti zvijer koja se krije u njemu?

Moning je autorica koja je karijeru izgradila na paranormalnim romansama. Trenutno ima osam romana o Highlanderima, a čitajući na društvenim mrežama, svaki je roman sve bolji i bolji. Iako je prvi roman više zastupljeniji s paranormalnim stvarima poput putovanja kroz vrijeme, vila i mračnih magija nego u ovom romanu, snaga ljubavi, pa čak i pozadinska priča oko likova je ono što drži i pokreće svaku radnju njezinih romana pa vam nedostatak istoga neće predstavljati problem.

Budimo iskreni, takvi romani ne nude nikakvu mentalnu vrijednost, ali ponekad, svaka žena treba da se onesvijesti čitanjem o izmišljenim gorštacima koji voli ženu na način na koji bi svaka žena poželjela da se voli. A kemija između likova je jasna i glasna, dok opisi seksa nisu nimalo razočaravajući. Naravno, prije toga bi ih svatko dobro izlupao po guzici, dok tvrdoglavo bježe jedan od drugoga ili djetinjasto pokušavaju jedan drugoga učiniti ljubomornim.

Highlander – Povratak divljeg ratnika, Karen Marie Moning,Bobliomanija

No, to Moning vješto iskorištava- znajući našu slabu točku daje nam dobru, vruću ljubavnu priču, osobito kad je u pitanju priča u kojoj likovi igraju igru voli me- ne voli me i u kojoj jasno vidimo kraj.

Ono što mi se dodatno svidjelo, bila je podrška Quinna, glasa razuma u ovoj ljubavnoj priči i Baldera, koji se pojavio prilično kasno u knjizi, ali je imao daleko najbolje i najzanimljivije rečenice u cijeloj priči. Nadam se da će Moning svakome od njih dati njihovu priču i zasluženi happy end koji definitivno očekujem.

Highlander je serijal, koje vjerujem da ćete s užitkom čitati. Predvidljivi su to romani, ali to nije razlog da ih manje volimo ili manje čitamo.

Jer tko može odoljeti zgodnim kršnim Škotskim momcima, zar ne?


Izdavač: Stilus knjiga (99,00 kn)

Prevoditelj:Ruđer Jeny

No Comments

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.