Cura za vjenčanje, Jasmine Guillory

Cura za vjenčanje, Jasmine Guillory

Jasmine Guillory američka je odvjetnica i spisateljica. Dosad je objavljivala tekstove o pop-kulturi, književnosti i kulinarstvu, a Cura za vjenčanje njezin je prvi od četiri romana u serijalu The Wedding Date, koji je oduševio i publiku i kritiku te se strelovitom brzinom popeo na vrhove top-lista najprodavanijih naslova.

Ona je Alexa Monroe, šefica kabineta gradonačelnika Berkeleyja, tamnoputa ljepotica sa savršenom karijerom i prekrasnim prijateljima. On je Drew Nichols, prekrasan specijalist dječje kirurgije koji je prisiljen ne samo da prisustvuje vjenčanju bivše djevojke nego i da gleda kako se ona udaje za njegovog najboljeg bivšeg prijatelja.

I što je najgore, na vjenčanje ide sam, jer mu je pratilja u zadnji tren otkazala. Pomisao da se pojavi bez pratilje i da se bavi svim pitanjima gdje mu je cura i zbog čega nije mogla doći ispunjava ga užasom.

I tako je Drew nesretan sam sa sobom sve dok ne zaglavi u liftu zajedno sa Alexom Monroe i dok mu na um ne padne jedna prilično zanimljiva ideja. Uvjerit će prekrasnu i simpatičnu Alexu da se pretvara da mu je djevojka i da mu bude pratilja na katastrofalnoj svadbi.

A srećom, kada nešto poželi, dr. Nichols može biti vrlo uvjerljiv.

Alexa obično ne pada na zgodne tipove koje sretne u liftovima, ali postoji nešto u vezi s Drewom (osim njegovog seksi izgleda) što je uvjeri da pristane biti njegova nova pratilja do trenutka kada se dizalo ponovno pokrene. Ionako nije ništa planirala za tu večer, neki društveni život baš i nema, pa što ima izgubiti?

Sam dan vjenčanja uskoro je došao, Alex je Drewu glumila i pratilju i curu i ‘ko bi rek’o uskoro ih oboje obuzme neobuzdana strast pa čak i požele da lažna cura postane ona prava.  No, što kad oboje počnu osjećati nešto više jedan prema drugome u ovoj igri pretvaranja? Hoće li u tome uspjeti? Hoće li uspjeti uskladiti svoje obaveze i činjenicu da Drew živi i radi u Los Angelesu, a Alexa u Berkeleyu nedaleko San Francisca?

Cura za vjenčanje, Jasmine Guillory

Da ovo ne bude samo priča o romantici, Jasmine Guillory u roman ubacuje i probleme suvremenog svijeta: vezu na daljinu, osudi društva, preopterećenosti poslom i rasizmom. Baš prave stvari koje bi mogle pogoditi Alexu i Drewa i koje bi im mogle pobrkati ljubavne planove. Jer Drew nije posve siguran kako biti u vezi, a Alexa nikad nije bila u ovakvoj situaciji. Oboje su na klimavim nogama u ovoj vezi i boje se reakcije onog drugog ako poduzmu prvi korak.

Jasno vam je kuda i kamo vas odvodi radnja romana. Jasno vam je i da je kraj predvidljiv, da predvidljiviji ne može biti.  No, ljeto je u gradu pa to nimalo ne smeta! Cura za vjenčanje idealna je i simpatična knjiga za prave romantičare i one koji žele malo odmoriti glavu na ovim ljetnim vrućinama.


Izdavač: Fokus na hit (99,00 kn)

Prevoditelj:Iva Tomečić

No Comments

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.