Kraljica sjena, Sarah J. Maas, Bibliomanija, Fokus na hit

Kraljica sjena, Sarah J. Maas

Pisati osvrte o nastavcima knjiga, ponekad je jako težak posao. Likovi su isti, i dalje se vodi ista bitka, meni polako ponestaje riječi no nekako mi kod Sarah J.Maas to ne predstavlja nikakav problem, jer Sarah me sa svakim novim nastavkom ponovno oduševi i ja bih mogla pisati, pisati i pisati koliko je ta žena posebna.

Sarah J. Mass  još kao šesnaestogodišnjakinja objavila je prvi roman, i iako s nekim nedostacima, možda prije da kažem s neiskustvom, stvorila je svijet u kojem je stavila vrlo neobičnu junakinju. No njeno neiskustvo niti mane koje su se pojavljivale nije zaustavilo čitatelje da zavole Celaenu Sardothien, neustrašivu ubojicu Carstva a sada Aelin Ashryver Galathynius, kraljicu Terrasena.

Kraljica sjena, Sarah J. Maas, Bibliomanija, Fokus na hitBit ćete potpuno zaprepašteni otkrivanjem tko je zapravo Aelin, jer je do sada, zapravo niste ni upoznali. Ona je ista heroina koju smo upoznali, a opet drugačija osoba. Svaka osobina Celaenae Sardothien veliča se i kombinira na tako majstorski način da se stvori jedinstveni lik. Ona je još uvijek arogantna, tvrdoglava, hrabra i smjela mlada žena, ali prolazi kroz spektakularni razvoj lika u lukavu, odlučnu i žestoku kraljicu.

Jer kraljica se vratila. Moćnija i jača nego ikada prije. I spremna učiniti sve kako bi spasila rođaka Aediona, dušu princa Doriana kojeg je zarobio demonski princ te napokon svrgnula kralja s trona i oslobodila zarobljenu magiju.

A da uspije u tom naumu, morat će da se bori protiv svojih prijatelja, spasiti svoje neprijatelje i suočiti se sa svojim demonima. Uspjet će samo ako bude sve riskirala.

Ali Aelin nije jedina u ovoj priči. Svijet koji je Maas stvorila polako se širi. Novi likovi koji dolaze, polako prikazuju svijet koji je zamislila. Razvoj karaktera igra važnu ulogu a moćni likovi i njihove priče doprinose kvaliteti zapleta.

Ako ste čitali moj osvrt na Nasljednicu vatre znate da me, od trenutka kada se pojavila, jako privukao lik Manon Crnokljunašice. Njezina priča tada se polagano otkrivala i činilo mi se da je Manon daleko više od  smrtonosnog, krvožednog stvorenja kako je bila prikazana.

I…volim kada sam u pravu- ona nikako nije negativac, samo je druga vrsta junakinje, čvrsta i nepopustljiva u ponovnom otkrivanju svoje ljudskosti. Ono što će započeti kao mala previranja duboko u njoj, u Kraljici sjena završit će velikom eksplozijom!

Kraljica sjena, Sarah J. Maas, Bibliomanija, Fokus na hit

O muškim likovima neću govoriti jer smatram da je Kraljica sjena oda svim ženskim likovima, i starim i novim. Njihovim putovanjima od Prijestolja od stakla do sada, njihovim borbama, previranjima i osobnim razvijanjima.

Svi likovi, i novi i stari, sama radnja općenito, dokaz su kako se Maas razvijala kroz godine. Od šesnaestogodišnjakinje i od trenutka kada je napisala prvi roman, njezin stil pisanja se razvijao i postao puno bolji. A to se vidi i sa svakim sljedećim romanom u seriji. No ipak, Kraljica sjena mi je do sada najbolji dio. I znam da to govorim svaki puta kada pročitam knjigu, kao vjerojatno i svi drugi, ali što da radim kada je to istina?

Zato, u iščekivanju sljedećeg favorita, uživajte u Kraljici sjena i budite u potpunosti oduševljeni svijetom koji je  osmislila Sarah J.Mass.


Nakladnik: Fokus na hit ( 129,00 kn)

Prevoditelj: Ivan Jovanović

No Comments

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.